A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Мурованокуриловецької селищної ради

Нарада керівників закладів освіти Мурованокуриловецького району щодо запровадження системи НАССР в закладах освіти.

Дата: 23.12.2019 16:42
Кількість переглядів: 17

     21 грудня на базі ЗЗСО «Мурованокуриловецька школа-ліцей №1 Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області» відбулась нарада керівників закладів освіти та відповідальних за харчування в закладах освіти щодо впровадження системи НАССР в закладах освіти району.

     На нараді були присутні: начальник відділу освіти райдержадміністрації Павліна Тимощук, начальник Мурованокуриловецького районного управління Валерій Бирка та начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Володимир Павлущик, який ознайомив присутніх з основними вимогами впровадження системи НАССР  в закладах освіти.      НАССР – це система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Вона гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути шкідливі фактори та контролювати повний процес виробництва.  «НАССР в закладах освіти — це не просто необхідність та підстава для проведення перевірок контролюючих органів, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей поза домом. На відміну від дорослих, діти не мають вибору, де харчуватися і як харчуватися, тож адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках»- зазначив Володимир Павлущик. Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів і до моменту подачі готової страви.

     Окрема увага була приділена нормативно-правовим актам, якими необхідно керуватись при організації харчування дітей у закладах освіти, та мірі відповідальності керівництва закладів освіти у разі виявлення порушень в організації харчування, при виникненні кишкових інфекцій чи отруєнь.

     В ході наради на всі питання були надані ґрунтовні відповіді та роз’яснення.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень