A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Мурованокуриловецької селищної ради

Функціонування комунальної установу «Інклюзивно-ресурсний центр Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області».

Дата: 03.12.2019 16:36
Кількість переглядів: 9

     Сьогодні в Україні набирає потужних обертів освітня реформа, невід’ємною частиною якої є інклюзивна складова. І обраний нашою державою напрям на створення гідних умов навчання для дітей з особливими освітніми потребами є кроком до впровадження європейських принципів та стандартів життя.

     У липні 2017 року Постановою Кабінету міністрів України №545 передбачено реорганізацію психолого-медико-педагогічних консультацій у інклюзивно-ресурсні центри. Відповідно до Постанови, Інклюзивно-ресурсний центр — установа, що утворюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного фахового супроводу.

     Станом на сьогодні в Мурованокуриловецькому районі функціонує комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області». Діяльність інклюзивного центру забезпечують: керівник центру  Скринецька Валентина Василівна та фахівці - вчитель-реабілітолог, вчитель-логопед та практичний психолог, який проводить комплексну оцінку розвитку дитини з метою визначення особливих освітніх потреб дитини, розробляють рекомендації щодо програми навчання; надають психолого-педагогічну допомогу дітям з особливими освітніми потребами; взаємодіють з педагогічними працівниками дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання; надають консультативно-психологічну допомогу батькам.

      Первинний прийом батьків (одного з батьків) або законних представників дитини проводить практичний психолог, який визначає час та дату проведення комплексної оцінки та встановлюють наявність таких документів:

  • документів, що посвідчують особу батьків (одного з батьків) або законних представників (паспорт, копія);
  • свідоцтва про народження дитини (копія);
  • індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю (у разі інвалідності, копія);
  • форми первинної облікової документації  №112/0 «Історія розвитку дитини», затвердженої МОЗ (копія за згодою батьків);
  • у разі потреби – довідки від психіатра (за згодою батьків);
  • письмової заяви батьків або законних представників на проведення комплексної оцінки;
  • особистої заяви дитини на проведення комплексної оцінки (для дітей віком від 16 до 18 років);
  • письмової згоди батьків або законних представників на обробку персональних даних дитини, зокрема на: зазначення стану здоров’я та медичного діагнозу у висновку комплексної оцінки.

    Місцезнаходження центру: смт. Муровані Курилівці , вул. Кошового 2.

   Електронна адреса mur-kur-irc@ukr.net


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень